7x Genante Winkel Momenten

Iedere vrouw heeft wel eens een moment gehad tijdens het winkelen dat ze wel door de grond kon zakken. Daarom heeft Winkelen in Nederland de meest herkenbare momenten even op een rij gezet voor je. Veel lees plezier!

1. Pashokje met gordijnen
Misschien ken je het wel: Je staat met je toekomstige garderobe in een pashokje. Je past kledingstuk na kledingstuk aan terwijl je schaamteloos rondjes draait voor de spiegel. Nu je er toch bent oefen je meteen even wat gewaagde danspasjes. Er is immers toch niemand die het kan zien. Tot dat je tot je grote schrik ontdekt dat je dat gordijn van je pashokje niet helemaal goed dicht had geschoven.. Oeps!

2. Kledinghangers
Terwijl je vol goede hoop langs de kledingrekken struint pak je zo nu en dan een item om het wat beter te kunnen bekijken. Zodra je de andere kledinghangers opzij schuift, glijdt het kledingstuk van een andere hanger op de grond. Terwijl je bukt om dat kledingstuk op te rapen, glijden er nog eens drie andere kledingstukken dramatisch van hun hangers..

3. Te duur
Na uren zoeken, naar wat leek een speld in een hooiberg, vind je eindelijk dat perfecte kledingstuk. Perfect, alsof het speciaal voor jou is ontworpen. Euforisch huppel je naar het pashokje. Je kijkt nog even op het label om de prijs te bekijken en wordt dan plots overvallen door een gevoel van somberheid en onbegrip. Je hart breekt en als een hoopje ellende zak je naar de vloer. 365 euro?! Voor een trui?! Een grijze trui?! Een verkoopster die het allemaal heeft zien gebeuren reikt je een plastic zak aan zodat je een opkomende hyperventilatie onder controle kunt krijgen.
Na 10 minuten, als de rust is wedergekeerd, vind je de trui niet eens meer mooi. Je hangt hem terug en terwijl je de winkel uit sloft, kijk je nog één laatste keer om naar de trui, die jou zo ontzettend bedrogen heeft..

4. Weglopen zonder iets te kopen in een boetiek
De verkoopster was aardig, de sfeer van de winkel was top en het kopje thee dat je kreeg aangeboden smaakte heerlijk. Maar nu je de collectie uitvoerig heb bekeken. Bekruipt je een toch wat ongemakkelijk gevoel. Je vind het eigenlijk allemaal niet mooi en dus ga je hier helemaal niks kopen. Hoe moet je nu toch op een gepaste manier die boetiek verlaten? Ze heeft notabene nog een kopje thee voor je gemaakt ook.. Je lacht een keer schuchter richting de aardige verkoopster die jou met pure puppy liefde in haar ogen staat aan te staren.
Even hoop je nog iets te zien wat je aandacht trekt. Maar helaas, het moet het toch echt gaan gebeuren. Je zet het theekopje rustig terug op de toonbank. Bedankt de verkoopster vriendelijk. Je ziet in haar ogen het geloof in de mensheid verdwijnen. Met een denkbeeldige staart tussen je benen loop je de boetiek uit. Terwijl je jezelf plechtig beloofd, nooit meer een kopje thee in een boetiek aan te nemen.
 5. Rij bij kassa

Je hebt wat je zoekt, je vindt het leuk en bent klaar om af te gaan rekenen. Tot dat je ziet dat er een rij bij de kassa staat zoals ze zelfs bij de Primark nog nooit hebben gezien. Twijfelgevoelens verstoren je eens zo zekere beslissing. Je vraagt je ineens af of je het kledingstuk wel nodig hebt? Of het je staat? Of je het überhaupt wel leuk vindt? Stiekem hoop je dat je iedere vraag met nee kan beantwoorden, zodat je niet in die tragische rij hoeft te kruipen.


6. Pashok zonder spiegel
De ergernis der ergernissen is misschien wel dat je in een pashokje staat en er achter komt dat er geen spiegel in hangt. Dat je dus, in onzekerheid dat hok uit moet om vervolgens, samen met alle andere gedupeerde voor een gezamenlijke spiegel moet staan draaien om te kijken of het item wel goed past. Voor alle winkels die dit lezen. Namens alle vrouwen: Doe er wat aan!

7. Je pinpas werkt niet mee

Eenmaal de beslissing genomen sta je blij in de rij van de kassa. De rij is niet lang, buiten schijnt de zon en je kan niet wachten om je nieuwe item te dragen. Eenmaal aan de beurt toets je snel je vier cijferige pincode in en krijgt gelijk een error. Voor de wachtende mensen achter je is het nu bijna net zo spannend als De finale van het WK voetbal. Jij zweet peentjes. In gedachte hoop je dat je genoeg saldo hebt als de vrouw achter de kassa je voor de tweede keer vraagt om je pincode in te toetsen. Je hoeft maar twee goedkeurende piepjes te horen. Twee goedkeurende piepjes verwijderd van die nieuwe aankoop.. EN JA! Hij doet het! Het geluid van een bonnetje dat word geprint heeft nog nooit zo goed geklonken.


Wat voor genante winkelervaringen heb jij meegemaakt? Laat het ons weten in een reactie. 

 

Winkelwagen