winkels eindhoven

Winkelen in Eindhoven

Ontdek de leukste winkels in Eindhoven. Het shop aanbod van Eindhoven is met ruim 300 winkels zeer compleet. De ‘Lichtstad’ kent een breed scala aan winkels om te shoppen voor onder andere schoenen, kleding, telefoons, tasjes, elektronica en nog veel meer. Of je nu op zoek bent naar high-fashion, kleinschalige initiatieven, Dutch design, lokale marktjes of vintage stores, Eindhoven is met afstand dé winkelstad van Zuid-Nederland. Ideaal: winkels in het centrum zijn 7 dagen per week open (iedere zondag koopdag) en allemaal binnen loopafstand van elkaar. Laat je inspireren door onze uiteenlopende tips en stel zelf je ultieme shop dag in Eindhoven samen!

Er zijn ook andere steden die ook een bezoek waard zijn, en dat zijn de volgende steden: Helmond, Den Bosch of Breda

Winkel weetjes Eindhoven

Aantal winkels centrum: 330

Aantal eetgelegenheden centrum: 81

 

 Openingstijden winkels Eindhoven:

 • Maandag: 11:00-18:00 uur
 • Dinsdag: 09:30-18:00 uur 
 • Woensdag: 09:30-18:00 uur 
 • Donderdag: 09:30-18:00 uur 
 • Vrijdag: 09:30-21:00 uur 
 • Zaterdag: 09:00-17:00 uur 
 • Zondag: 12:00-17:00 uur 

Speciale evenementen:

 • GLOW Eindhoven
 • Dutch Design Week

Tips parkeren centrum Eindhoven.

Indien je in Eindhoven gaat winkelen, dan kun je bij de volgende parkeergarages parkeren:

 • ’t Eindje
 • Bijenkorf
 • Mathildelaan

Als je buiten het centrum wilt parkeren, dan kun je terecht bij P+R Meerhoven.

De voordelen van winkelen in Eindhoven op een rijtje:

 • 7 dagen per week open, ook iedere zondag!
 • Diversiteit: van Dutch design tot laagdrempelige merken en van grote merken tot aan een weekmarkt met bloemen, kleding, groente en fruit, sieraden en meer (elke zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur)
 • Twee overdekte winkelcentra
 • Alle winkels liggen centraal in het centrum, op loopafstand van elkaar 

Waar kun je het beste winkelen in Eindhoven.

Voor het winkelen in het centrum van Eindhoven treft u, naast de grote diversiteit aan winkels, twee overdekte winkelcentra, namelijk de Piazza en de Heuvel Galerie. En natuurlijk het nieuwe winkelgebied rondom de Adminrant en de Blob

Het Piazza Center

Het Piazza Center, er is een sfeer gecreëerd waardoor je je meteen op je gemak voelt. Dat komt door de architect. Die heeft namelijk slim en veel gebruik gemaakt van daglicht en open ruimtes. De luxe roltrappen (en glazen liften) brengen je naar vier brede etages, met allerlei winkels: kleding, elektronica, sport, drogisterij en er zijn ook eetgelegenheden. 

De Heuvel Galerie

Er is nog een winkelcentrum in het hartje van Eindhoven, en dat is de Heuvel Galerie. In de Heuvel Galerie is er een compleet winkelaanbod, maar er zijn niet alleen winkels, ook gezellige terrasjes en restaurants. Naast het winkelen en de horeca gelegenheden is er ook onderdak aan Muziekcentrum Frits Philips en het Holland Casino. Het is dus een compleet dagje uit bij de Heuvel Galerie. 

De Admirant 

Sinds kort heeft het centrum van Eindhoven een nieuw winkelgebied rondom de Admirant in Eindhoven. Admirant Shopping betekent winkelen in een prettige sfeer door de combinatie van moderne en klassiekere architectuur en de historische Admirant. 

FASHION

P6268001GJ

Van Bommel Schoenmode

DeHerenschoenenwinkel is een nieuw concept, bedacht door E.F.J. van Bommel.
DeHerenschoenenwinkel zet de man in het middelpunt. Een mooie moderne entourage, in combinatie met een ruime keuze in merken en modellen, zorgen ervoor dat mannen die schoenen nodig hebben hier op hun plek zijn. Ook aanverwante artikelen - zoals sokken van Falke - en bijbehorende schoenverzorgingsproducten maken deel uit van het assortiment. Daarnaast krijgt elke klant bij een paar schoenen een exclusieve dHw-riem cadeau (m.u.v. sale).

Winkelinrichting-Ontwerp-Interieur-verlichting-voor-Eddy-7

Eddy's Eindhoven

Welkom op de website van Eddy's, dé kleding- en schoenenzaak voor dames en heren op de Vrijstraat in Eindhoven en nu eindelijk ook online!
Hier vind je een overzicht van alle merken die we verkopen, zowel in de winkel als in onze webshop. Eddy's heeft een brede keus in merken en verschillende stijlen, zowel voor dames als heren. Voor iedere garderobe een passende outfit! Onze winkel is pas verbouwd en is nu nóg mooier. Je kunt bij ons op je gemak passen en onze kundige medewerkers staan altijd klaar om je te helpen en te adviseren.
De webshop is zo ontworpen dat je kunt zien wat we in de winkel hebben hangen en dat ook snel en gemakkelijk online kunt bestellen.

foto-s-winkel_3324

Ot en Sien Geldrop

Wist je dat Ot en Sien.nl al 38 jaar een super leuke winkel heeft?
Ot en Sien in Geldrop is dé winkel voor baby, kinder- én tienerkleding met maar liefst 400m2 vloeroppervlak. Ot en Sien staat bekend om de service. Een winkel waar je nog echt geholpen wordt door een gezellig en eerlijk team. Terwijl jij heerlijk aan het shoppen bent vermaken de kinderen zich aan de flipperkasten, de kralentafel én in de ballenbak.

mensroom_xl-2

Mensroom Eindhoven

Mensroom is dé fashionstore voor mannen sinds 1992. Met all-time-favorites en diverse vooruitstrevende fashion merken brengen wij een compleet eigen stijl.

ETEN

vershal

Vershal Het Veem

Torenallee 86
5617 BD Eindhoven

V3RS_SeaBas_8

SeaBas The Urban Fisher

Grote Berg 14
5611 KK Eindhoven

img_0202

Onder De Leidingstraat

Leidingstraat 45
5617 AJ Eindhoven

adc5e024fba3b939ceacd38e2bd5592ca9d6d6a4

Usine

Lichttoren 6
5611 BJ Eindhoven

Mannenafdeling-centrum-Eindhoven-hotspots-1800x900

WEBSHOP EINDHOVEN

Shop je liever online? Bezoek dan onze webshop. Kies uit een uitgebreide selectie aan Eindhoven Merchandise, design, boeken, souvenirs, cadeaubonnen en meer.
Bezoek Webshop Eindhoven

Winkelwagen